0 1 min 2 mths

Якщо подивитись лише на Київ, Вакансія Head of Sales то цифра трохи зростає — медіана $1100, зокрема для фахівців з досвідом до 1 року — $700. Для київських Senior з досвідом 5-10 років максимальні значення за деякими посадами досягають $3000—$3500 (при медіані $1500—$1700). Але навіть найбільші величини більш, ніж вдвічі відрізняються від того, що Senior отримує за кордоном.

Які загальні навички, Hard Skills та Soft Skills вказувати в резюме на IT Sales Manager

Sales Manager що робить і як ним стати

Менеджеру з продажу обов’язково потрібно володіти англійською мовою, розбиратися у продажах, знати iT-ринок та мати базове уявлення про послуги, які надає компанія. Якщо фолоуап сформований правильно, після зустрічі всі знають коли, від кого та чого очікувати. У клієнта не виникає додаткових питань, бо він розуміє, коли та що буде відбуватись далі».

З’ясовуємо, хто такий менеджер з продажу IT-послуг, чим займається та які навички потрібні, щоб ним стати.

За даними опитування Work.ua серед зареєстрованих шукачів з досвідом роботи менеджером з продажу. Задоволені клієнти можуть стати постійними партнерами та надавати позитивні рекомендації шукачам аналогічних послуг. Бізнес-ідеї та інноваційні рішення, які надихають рухатися до ще вищих досягнень! Саме така професія IT Sales Manager — захоплива, пристрасна та ризикова. Робота Sales менеджера — це постійне різноманіття завдань, можливість розширювати кругозір, заявити про свою країну та свою команду на весь світ. Менеджер з продажу укладає договір із клієнтом, фіксуючи всі домовленості та нюанси.

Где учиться на менеджера по продажам

Перш ніж поспілкуватися з потенційним покупцем товару або послуги, сейлз повинен отримати інформацію про цільову аудиторію компанії, її болі та цілі. Професіонал не скаже навіть «здрастуйте», поки не пропрацює варіанти розвитку розмови. Для подачі заявки необхідно лише заповнити форму на сайті програми, а сам подальший процес відбору досі залишається загадкою. Найскладнішим є постійне занепокоєння вакансія IT Sales Manager щось не помітити або прийняти неправильне рішення у критичний момент.

Особливості Sales в IT-індустрії

Sales Manager що робить і як ним стати

Працювала з такими компаніями як MEGOGO, Uber, Payoneer. Частіше за все зарплата формується зі ставки та процентів від вартості проданих товарів чи послуг. Також можуть бути передбачені додаткові бонуси й нарахування за виконання чи перевиконання плану тощо.

Sales Manager що робить і як ним стати

Виходьте із зони комфорту та покращуйте свою впевненість

Для цього потрібна згуртована команда сейлзів з необхідними навичками, які вмотивовані досягати успіху і перевиконувати поставлені перед ними плани. Офіційний план продажів — це план для всього відділу, який зазвичай відображає бажання керівництва компанії знизити витрати і отримати зростання обороту/прибутку за певний період часу. В ідеалі, в його розробці має брати безпосередню участь Head of Sales, адже він може ввести поправки на поточні реалії ринку, врахувати особливості попиту і пошуку клієнтів. На практиці офіційний план продажів часто дають «зверху», він спрямований на отримання максимальних показників і при цьому може не враховувати безліч моментів. Це стосується як взаємодії всередині колективу, так і комунікації з клієнтами, іншими департаментами компанії.

  • Наприклад, згадування деталей з їхнього особистого життя під час наступних дзвінків демонструє увагу і турботу, що значно покращує взаєморозуміння.
  • Звісно, список можна доповнювати новими пунктами безкінечно, однак цей перелік скілів дозволить тобі стартувати кар’єру на джуніор позиціях.
  • Участь у тендерах, підготовка та документообіг опитувальних листів (pre-qualification questionnaire, скорочено PQQ) та деталізації (ITT — information to tender).
  • Як наслідок – разом з роботою працівник отримує вистаження, апатію і професійне вигорання.
  • Регулярні фідбеки важливі не лише для підтримки очікувань замовника, але й для пошуку нових можливостей для допродажу (up-sale).

Як скласти якісне резюме на роль IT Sales Manager

Якщо хочеш увійти в сферу швидко, бери участь в Sales School by STUD-POINT. Спеціалістам доводиться щодня спілкуватися з десятками людей, усі вони мають власні переконання та вподобання, свою історію. Іноді сейлзам треба вирішувати конфліктні ситуації та навіть заспокоювати незадоволених клієнтів. Як наслідок – разом з роботою працівник отримує вистаження, апатію і професійне вигорання.

Проте проєктний менеджер тісніше взаємодіє зі своєю командою. Він щодня спілкується з командою, з’ясовує, над чим вони працюють зараз і що робитимуть далі, які у них проблеми, намагається їм допомогти. Якщо вам цікавіше бути частиною команди розробки, відстежувати етапи створення продукту та допомагати команді рухатися до мети — то вам, скоріше, у проєктний менеджмент. Sales Manager високорівнево дивиться на весь процес. Він спрямовує команду на пошук рішення, пропонує концептуальне бачення. Для сейлзів-початківців, які тільки роблять свої перші кроки у цій сфері, важливо розуміти, що кожен досвід — це можливість до росту та самовдосконалення.

🤓 продумує стратегію для подальших продажів на основі аналізу попередніх; бере участь в удосконаленні продуктів або послуг компанії. Мій вибір зупинився на програмі  Owners/President Management від Harvard Business School (далі – HBS). У мене, власне, був список короткотермінових навчальних програм в університетах, що розташовуються у Європі, ближче до місця, де я зараз проживаю. На етапі post-sale в гру вступає команда розробки та проєктний менеджер. Тепер Sales виступає для клієнта каналом зворотного зв’язку та опікується його задоволенням від співпраці з командою.

Sales Manager що робить і як ним стати

Постійний саморозвиток, пошук найкращих рішень для роботи менеджерів і прагнення бути кращим — запорука успішної роботи на позиції Head of Sales Department. Якщо згадати статистику на початку статті — ⅔ часу сейлзи витрачають на рутинну роботу. Ви заощадите зусилля, якщо будете користуватися інструментами для автоматизації, тим більше їх зараз досить багато й частина класних тулів умовно безкоштовна. Починати будувати систему з лідогенератора — така собі ідея. Хіба що голова компанії до цього сам успішно вів комунікацію з клієнтами і може замінити собою business representative. Для більшості компаній досвід роботи з CRM-системами або хоча б уявлення про те, що це таке, — обов’язковий пункт.

Отже, це головне, що потрібно знати тим, хто придивляється до посади IT Sales Manager чи планує розвиватись в межах цієї ролі. Збережіть цей путівник до закладок та поділіться з друзями. Навіть після того, як вже пройшов час коли я мав за умовами договору перевірити аудит, але в мене тоді не було часу його впроваджувати.

Обговорюйте і доповнюйте матеріал в коментарях, щоб зробити його ще корисніше. Якщо ви не маєте досвіду продажів або не дуже знайомі зі сферою ІТ, то вам потрібно зрозуміти специфіку галузі, як працюють продажі (зокрема в ІТ). Крім того, необхідно вивчати продукт, зрозуміти як відбувається процес його розробки і володіти мінімальною технічною термінологією.

Адже ми маємо гарантувати, що компанія функціонує як згуртована команда з налагодженими бізнес-процесами. Ми також передали армії майже тисячу радіостанцій, 1500 безпілотників, 2000 тепловізорів і близько 500 різних транспортних засобів, зокрема, швидких та броньованих машин. Сподіваємося, що після прочитання статті стало зрозуміліше, чим займаються сейлзи та чи підійде вам ця професія. Якщо ж ви твердо вирішили, що продажі в IT — це те, чим хочете займатися, але вам не вистачає фактичних знань, існує безліч вебінарів, статей і курсів.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/