0 6 min 15 hrs

seo_linkk

Günümüzde backlink işlemi backlink sayısı ile değil kaliteli ve alaka düzeyine göre verim elde edilen çalışmalar olarak tanımlanmaktadır. Google 1990’lı yıllarda Page Rank’i piyasaya sürerek backlink sayısını bir sıralama faktörü olarak kullandı. Bu durumun kötüye kullanılabileceği üzerine Google algoritma güncellemesine giderek şüpheli backlink tekniklerinin cezalandırılacağını belirtti. Bir diğer ücretsiz anahtar kelime aracı Answer The Public’tir. Burada soru-cevap özelinde ilgili anahtar kelimenin soru türevlerini ve anahtar kelimeler özelinde soruları sunuyor. Ayrıca soru, edat, kelimelerin karşılaştırması ve türev kelimeleri alfabetik olarak ulaşabiliyorsunuz.

Sitenizi ya da blogunuzu oluşturan tüm içeriklerin güncel ve merak uyandıran, yararlı ve popüler konulardan oluşması, aranma hacminin de artması demektir. Bu nedenle yayınlanan ve paylaşılan içeriklerin özgün olduğu kadar kaliteli ve yararlı olması gerekir. Google algoritmasını tanıyan, kullanıcıyı hedefleyen projeler oluşturmaya gayret ediyor ve başarıya ulaşıyoruz.

  • Sitenizde herhangi bir kısmı güncellediğiniz zaman, arama botları sitenizi tekrar taramaya başlayacaktır.
  • Dofollow bir siteden gelen linkin size referans olduğu anlamını taşır.
  • Organik trafiğinizin artış göstermesini beklemek yerine, bir Google Ads kampanyası başlatabilirsiniz.
  • PSI ile mobil ve desktop olarak sitenizin performans raporlarını ölçebilir ve gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

3.bölümde belirttiğim gibi, site hızı sıralama faktörlerinden biridir. SEO ve UX arasında açık bir ilişki vardır, bu da muhtemelen açıklaması en kolay durumdur. Evet, bunun bir parçası ama bu şartları ayırt etmemiz gerekmektedir. İlgili siteden alınacak backlink içeriğinizle alakalı olmalıdır. Rakiplerinizin backlinklerini bulmanın en kolay yolu, LinkMiner gibi backlink tespiti yapan araçlar kullanılarak gerçekleştirilir. Yapmanız gereken tek şey rakibinizin URL’ini girmek ve araçların size ileteceği backlinkleri incelemek.

Google, Başarılı Seo İçin Kaynağınızdır

Google ve Facebook gibi devler bile zaman zaman kesinti yaşar. Teknoloji gelişmiş olmasına ve sağlayıcıların kesinti süresini ortadan kaldırmaya yardımcı olacak sistemlere sahip olmasına rağmen, öngörülemeyen durumlar hala kesinti süresine Purchased links, links from the main page, mass linking – telegram @seo_linkk neden olmaktadır. Aynı zamanda robots.txt / server tarafında engellenen css veya javascript dosyaları varsa da dizine eklenme sorunları yaşabilirsiniz. Bu sorunları test etmek için Search Console hesabınızdan test edebilirsiniz.

Bu alandaki uzmanlığımızla web sitelerinin alt yapısal özelliklerini ve teknik detaylarını optimize ediyoruz. Setrow Local SEO yazılımı ile tehlikeli saldırılar hakkında uyarılar alın. Bilgisayar korsanları yalnızca ana akım web sitelerini hedeflemeklemezler, aynı zamanda kolayca sömürülebilecek ortak güvenlik açıklarına sahip küçük ve nispeten korumasız siteleri de hedeflerler. Daha küçük siteler, genellikle daha düşük web sitesi güvenlik önlemlerine sahip oldukları için saldırıya uğramaya daha yatkındır. Setrow Local SEO aracı saldırganların web sitenize erişmeye çalıştığını bildirmek için size bir uyarı gönderir. Bu yüzden hedeflediğiniz anahtar kelimeleri belirlemek arama motoru optimizasyonu çalışmalarınız için oldukça önemlidir.

Local SEO Hizmetinden Kimler Faydalanmalıdır?

Siyah Şapka ise; tam tersi olarak arama sonuçlarında çıkabilmek adına yapılan tüm kurallara aykırı, etik olmayan çalışmaları kapsamaktadır. Etik olmayan çalışmalarla arama sonuçlarına üst sıralarda çıkmanız kolaylaşabilir ancak Google bunu fark ettiği zaman büyük olasılıklı sitenizi cezalandırır ve yasaklar. Web sitenizi öne çıkması için, nasıl optimize edileceğini öğrenmek için önce arama motorlarının nasıl çalıştığını bilmeniz gerekmektedir. Bizler yani web sitesi sahipleri bu kuralları bilir ve oyunu kurallarına göre oynarsak başarısız olma ihtimalimiz çok düşük olur. SEO, ücretli olmayan (“organik” olarak bilinir), arama motoru sonuçları aracılığıyla web sitenizin ziyaretçilerini artırma çalışmalarıdır.

İçerikleriniz için SEO Önerileri

En dramatik sorunlardan birisi de içeriğinizin kalitesinin düşük olması veya çevrimiçi okuma için optimize edilmemesi nedeniyle hemen çıkma oranının yüksek olması oluşur. Bazen harika yazarlar bile kötü çevrimiçi bir içerik üretebilir. Yavaş bir site kötü bir kullanıcı deneyimi (UX) sunması muhtemeldir Google hızlı yüklenen siteleri daha çok tercih eder. Yüklemenin birkaç saniyeden uzun sürmesi durumunda insanlar siteye bağlanmadan çıkabilirler. Google ve diğer arama motorlarının 3 temel bileşeni vardır; tarayıcı, dizin ve algoritma. Eticaret yazılımı – danışmanlığı ve SEO alanında 2005 yılından beri profesyonel hizmet veren, bu alanlarda araştırmayı ve geliştirmeyi çok seven bir kişiyim.